Fly away
Home About Stuffs Twitter Follow Dash

Quotes


Everybody is IMPERFECT
People make mistakes but just forgive them :)

tagboard

Say no to harsh word :)
Just click 'Go' 1 time. Thanks

Credits

© Template design by Adila. Thanks for Base Code and Cursor by Atiqah.
School Friends
• Wednesday, January 08, 2014 • 0 comments



Bismillah.
Assalamualaikum.

Lepas SPM ni, terasa kerinduan aku kat kawan kawan aku. I miss them. Entah ape yang dieorang buat sekarang ni. Memandangkan dah cerita pasal kawan, aku nak story pasal dieorang. Nama kelas aku Al-Farabi. Budak budak dalam kelas tu tak ramai lah, dalam 22 kot, tak ingat pulak, hehe. Mereka mempunyai perangai yang gila gila, sporting, talkative, happy go lucky, selamberr macam macam lagi lah. But tak semua perangai camtu. Ok, aku akan cerita ikut kedudukan dalam kelas. Bukan nombor, tapi dari tempat duduk dieorang. Sorry sebab dapat cerita pasal girl je, laki aku tak rapat sangat. Girl dalam kelas aku 10 orang je :)


Aufa : I called her Aufa or opa. She's pretty. Dulu dia tak pakai spec, masa form 5 baru dia start pakai. Dia tinggi dari aku, hehehe. Sometimes, perwatakan dia comel, serious talk. Dia suka sangat buat kiteorang kering gusi dengan perangai dia. Always do some joke. Dia ni senang jugak untuk difahami dan pandai. Kalau cakap pasal kakak terbaik, I thought her the best. Maybe I couldn't be like her.

Fathanah : Aku suka panggil dia nona, tak pon nak bajet ala ala korea aku panggil noona, dia bukan tau pon sebab dia tak minat korea, hehehe. Anyway, noona tu means kakak n actually lelaki yang patut panggil camtu, kalau perempuan panggil kakak unnie. She's pretty too beside orang paling pandai dalam kelas kami, haha. She always got no 1 in class, yeah jealous sikit lah. Jealous sebab pelajaran takpe kan. Dia juga pakai spec macam Aufa a.k.a cousin dia. Sometimes, perangai dia pon dah macam Aufa, suka melawak. Taktau lah macam mane boleh berjangkit, haha. Sorry nona.

Nadhrah : Nad or name paling popular dari kecik lagi 'baby'. Tapi aku panggil dia Nad. Sometimes, kalau text dengan dia aku panggil 'b' dah macam pakwe pulak XD hahaha. She's short just like me ok. Comel macam hamster and I love to call her 'hamster'. She's the bestfriend in my life. She's understand me even I couldn't understand her sometimes, sorry Nad. Hehehe. One more thing is dia memang selamber giler, tabik arr. Hahaha. Fact about my bestfriend is dia sensitive. Jangan marah Nad. Sorry sorry sorry sorry /menari tarian super junior sorry\ selain minat lagu lagu english, dia pon minat Kpop. Boleh share share dengan dia. Sometimes jealous sebab dia lebih tahu banyak dari aku, haha. Tapi aku tak kesah pon.

Norliza : Why I called her kak? Because she's older than me. Dia ni tinggi dari aku T.T haha jealous dengan orang tinggi actually. Ramai cakap dia suke main cubit cubit n pukul pukul, haha. Sakit tau kalau kena dengan dia. Sorry kak ;) rumah dia lah paling jauh dengan sekolah. Masa raye haritu pegi raye rumah kawan kawan n rumah dia paling jauh. Dah boleh balik kampung aku je tu, haha. Bagi aku dia memahami juga aku even sikit.

Aisyah : Echa tu nickname dia, simple n short. Senang nak panggil. Tapi usually aku panggil dia ca. Nanti dia pandang, hehe. Dia ni suka bercakap, asyik cakap je. Lepastu, suka melawak jugak. Bila dia senyap memang sunyi kelas tu n ade la benda yang dia hide dari kiteorang. Bila ade problem dia akan senyap, then when we ask why, dia geleng je. Care aku is aku ask dia sampai dia bagitahu, lastly dia mesti bagitahu, haha. Cruel isn't it? But that's the way I can know her problem.

Suhaila : Nickname dia dah macam penyanyi rock tu Ela. Senang nak panggil, ade jugak orang yang panggil dia Su. Takut pulak dengar sebab rase macam nak saman orang, haha. Kidding. Budak budak laki gelar dia 'Kak Yong' sebab dia ni nampak gangster time cakap, tapi actually dia lembut lah. Dengan laki je dia kasar. Mata dia ni sepet same macam cousin dia, Aufa n Nona. Yes, dieorang ni cousin. Tak boleh terpisah, hehe. Bila dia menguap dia senang keluarkan air mata. Nanti mesti orang salah anggap kat dia sebab ingat dia nangis.

Mariam : Anak tunggal kepada parents dia lah. Aku panggil dia yam. Name gedik yang sometimes aku panggil is Mary, haha. Dia ni looks manje you know. Childish same as me. Kami pon lahir dalam bulan yang sama, aku 10 Sept dia 9 Sept, sebelah sebelah je kan. Haa, tambah sorang lagi, bestfriend aku pon lahir bulan Sept, 19 Sept. Kalau bab duit, semua serah kat dia. Dari dia form berape tah asyik jadi bendahari je, lagipon dia ni tegas jugak. Dia pon minat Kpop macam aku n Nad. Paling ketare Kpop dalam kelas tu, aku, Nad n yam. Aufa minat jugak tapi sikit sikit je lah. Lupa pulak nak cakap, dia ni Singaporian tau. Parents dia lah, dia cakap dia lahir kat Malaysia.

Sofea : Aku suke panggil dia pieya but ramai gak panggil dia nani. Rase awkward kalau aku panggil dia nani. Dia ni pon memahami aku jugak, I thought that she can be my bestfriend too. Dia ni lembut je orangnya, sentiasa positive pulak tu. Jarang aku terase dengan dia. Kalau papehal mesti dengan dia, means macam keluar ke, luah problem masing masing maybe. Depends jugak, selain dia, Nad n aten pon aku selalu luah. She's too budak hot, hehe. Gurau ye pieya. Actually dia ni friendly sangat, that's why ramai yang suke berkawan dengan dia. Ade lagi, dialah COUPLE aku, hehehe.

Fathin : 'Aten' yang aku selalu panggil. Dia ni memang talkative punye orang, peramah, friendly. She's sit beside me in class. So, papehal aku mengadu je kat dia sebab dia paling terdekat, hehehe. Kiteorang selalu jugak berbual dalam kelas. Selalu jugak lah cikgu cikgu ni sebut nama kiteorang. Malu beb, haha. Banyak benda dia tolong aku n aku pon tolong dia jugak. Sometimes dia ni cepat terase, marah, sedih. I don't know why, but at last i know. Kalau dia dah tenang baru dia story kat aku n aku pendengar setia dia selain pieya. Just sometimes aku tak reti nak bagi nasihat sangat, sorry for that.

Yun : Yun name panggilan dia. Eh, ni aku lah. Aku duduk belakang sekali, tu sebab name aku last. Haha, nothing to story about me because I don't know my attitude. Just mereka yang boleh tafsirkan.

Wahh panjang kan? Penat tak korang baca? Sorry again. Kalau ade salah dan silap harap dimaafkan. Thanks :) love them.


0 Comments:

Post a Comment


|