Fly away
Home About Stuffs Twitter Follow Dash

Quotes


Everybody is IMPERFECT
People make mistakes but just forgive them :)

tagboard

Say no to harsh word :)
Just click 'Go' 1 time. Thanks

Credits

© Template design by Adila. Thanks for Base Code and Cursor by Atiqah.
Kawan or Sahabat
• Saturday, January 11, 2014 • 0 comments



Assalamualaikum :)

Different of kawan and sahabat. All of you know that kawan and sahabat are different. For me, kawan like yeah biskut maybe. Kawan ni macam kejap ade kejap takde. But sometimes kawan ni even tak rapat dengan kita, ada yang memahami kita, sentiasa buat kita tenang. Ada juga yang fake. Fake friends memang banyak dalam dunia ni. Sometimes kita boleh trust dia orang, sometimes tak. Tapi yang terbaik is kita kena selalu think positive. That's better I thought. Kawan ni ada banyak jenis juga selain yang fake. Yes, like uols know, kawan kelaparan pon ade. Means, kawan eat kawan. Dah biasa dengar kan? Just kawan ni tak sepenting macam sahabat kita. Jauh beza maybe.

Sahabat pulak, macam cerita SAHABAT. Pernah tengok tak? Astro RIA tu. Cerita tu memang best, serious talk. Sahabat memang akan ada diwaktu kita susah dan senang. Disaat kita jatuh, sedih dan sebagainya. Dia sentiasa ada, but kita tak boleh expect dia akan selalu ada dengan kita sebab kita kena faham, dia pon ada hal dia sendiri. Tapi the best is dia akan bagi nasihat kat kita even dia tak dapat tolong kita FTF /face to face\ kawan pon boleh jadi macam ni jugak. Cuma ada la beza nya tu.

Actually kita yang anggap mereka semua macam mana. Either kawan or sahabat. But kita kenalah pandai pilih kawan tau. Kalau kawan kita seteruk macam mane pon, insyaAllah kita boleh bimbing dia. If kita sayang dia betul betul, kita patut bimbing dia. InsyaAllah. Manusia memang banyak buat silap termasuk diri kita sendiri. Bohong lah kalau korang semua takde buat silap kan? Mesti ada. Sebab manusia ni IMPERFECT :) conclusion is anggapan kita terhadap kawan kawan or sahabat sahabat kita macam mana. If positive, then positive, begitu juga sebaliknya. Maaf kalau aku ada salah, ape ape hal tolong tegur dan betulkan ye :) I'm just share what I feel :)

Sorry kalau bahasa mix.


0 Comments:

Post a Comment


|